top of page

«Минай» ― «Ужгород»: напередодні

У 7-му турі Чемпіонату області на футбольному полі готельно-спортивного комплексу «Камелот» вболівальники стануть свідками дербі Ужгородщини – «Минай» прийматиме «Ужгород». Безперечно, ця зустріч є центральною у поточному турі. Важливість поєдинку важко переоцінити: ФК «Ужгород» наразі йде без жодної втрати і є беззаперечним лідером розіграшу. У попередньому турі підопічні Івана Шанти не залишили каменя на камені від середнянців, розгромивши їх з рахунком 6:1. «Минайці» ж, в останніх двох матчах теж вигравали, щоправда виривали перемоги на зубах в останній десятихвилинці.Разом з тим, для підопічних Миколи Гібалюка зустріч з лідером та минулорічним тріумфатором стане серйозним випробуванням. Команда вже довела, що здатна успішно протистояти грізних суперникам. Чого вартує тільки перемога над тим таки «Ужгородом» на груповому етапі Зимової першості з рахунком 2:1. Але звичайно, масштаб того матчу та поєдинку у Чемпіонаті важко протиставляти.

«Якщо не «Минай», то хто?» ― такими словами розпочинає анонсувати центральний матч туру сайт Федерація футболу Закарпаття. І справді: команда з Ужгородщини володіє міцним та широким складом футболістів з чималим досвідом виступів у вищій лізі.

Своїми думками напередодні матчу поділився наставник «Минаю» Микола Гібалюк: «Думаю гра повинна бути дуже хорошою, як для команди, так і для глядачів. «Ужгород» ― чемпіон і дуже досвідчена команда, у які підібрані чудові виконавці. Але я також впевнений в кожному своєму футболісті, які братимуть участь у грі. І знаю, що вони зроблять все можливе, аби потішити уболівальників, керівництво і самих себе».

Звичайно, окремої уваги заслуговує форма нападника ужгородців Роберта Гегедоша, який за підсумками 6 турів впевнено розташувався на вершині рейтингу бомбардирів. У 5-х матчах Роберт забив уже 11 голів – феноменальний результат, стримати який намагатимуться оборонці господарів. Форвард минулорічного чемпіона віддає належне команді «Минай»: «Підбір гравців суперника нічим не відрізняється від нашої команди – потужні футболісти, проти яких важко буде протистояти. Виокремив би досвідчених гравців, зокрема Гібалюка, Микуляка, Чумака та Вагіна, які відзначаються високими індивідуальними властивостями. У перших двох взагалі – чималий багаж виступів за команди майстрів. Гра, безперечно, буде важкою для обох команд. Переможе той, хто реалізує свої моменти і хто заволодіє серединою поля. У таких матчах треба проявити характер обов’язково виконати установку тренера», ― запевняє Роберт Гегедош.

Щодо гольової серії додає: «В мене є моменти, які мені створюють партнери, і сподіваюсь у грі з «Минаєм» продовжити гольову серію і в цьому році допомогти команді стати чемпіоном області вдруге поспіль».

Також, Гегедош окремо відзначає футболіста «Минаю» Євгена Костика. І, звичайно, закликає партнерів остерігатися досвідченого гравця: «Нашій команді треба бути обережним з Євгеном з прізвиськом «Шаолінь», який у минулому турі проявив себе як джокер команди та довів свою безсумнівну майстерність».

Субота, між іншим, взагалі, виявилась доволі футбольною: окрім цього супер-двобою ввечері на шанувальників гри мільйонів чекає ще й фінал Ліги Чемпіонів, в якому силами мірятимуться мадридські «Реал» та «Атлетико».

ФК "Минай" неабияк важливою є Ваша підтримка! Приходьте і женіть команду вперед! Варто зазначити, що від села Минай відправлятиметься автобус спеціально для місцевих вболівальників. Збір - о 16:00 поблизу заводу "Ядзакі", а також магазину «Тиса». Тож, «Минай» ― «Ужгород»: хто кого?

Олександр Курта, прес-служба ФК "Минай"


bottom of page