top of page

«Боржава» ― «Минай»: напередодні

У 10-му турі обласної першості «минайці» продовжують гонитву за лідерами турнірної таблиці. У суботу підопічним Миколи Гібалюка протистоятиме непроста команда з Довгого – ФК «Боржава». Минайці перебувають у хорошому ігровому тонусі: два матчі поспіль їм вдається декласувати міцного суперника з розгромним рахунком. Спочатку краху зазнав «Дийдо» (2:6), а тижнем пізніше був битий ФК «Оболонь» (4:1). Здається, футболісти таки знайшли свою гру та намагатимуться продовжити переможну серію.

Серед переваг фізичної форми команди варто зазначити про завершення ігор у Чемпіонаті Словаччини. Тепер гравці можуть зосередитись виключно на поєдинках у рідній місцевості та довести до логічного завершення матчі першого кола. Хоча, звичайно, це всезагальна тенденція закарпатських футболістів, і у кожній команді присутні такі, що паралельно грають за кордоном…

Однак, повністю свіжими до поєдинку 10-го туру деякі гравці всеодно не підійдуть. Справа в тому, що серед тижня 4 футболісти основної обойми виступали у фіналі Кубка міста – це Чедрик, Чумак, Дзьоба та Назаренко. Не важко припустити, що вони віддали багато сил, оскільки двобій був доволі виснажливим. Але можна не сумніватися: тренер Микола Гібалюк знайде потрібні слова, аби як слід налаштувати колектив.

«Минаю» неабияк потрібні залікові пункти. Зробити це з «Боржавою», яка гратиме у рідних стінах, буде зовсім нелегко. Команда з Іршавщини розташовується навіть вище нашого попереднього суперника (хустської «Оболоні) – на 8-й сходинці. Щоправда, у «пивоварів» ще є матч у запасі. Щодо команди з Довгого, то в останніх матчах вони демонструють неоднозначний результат. Вдома мінімально обіграли команди «Тячева» та «Поляни», однак потім розгромно поспупились у виїзних матчах «Середньому» та «Ужгороду». На гру з «Минаєм» вони прагнутимуть дати бій, тим паче, за підтримки домашніх трибун.

Двобій «Боржава» — «Минай» буде неабияк принциповим для Михайла Чедрика та Євгена Костика, які ще у минулому сезоні захищали кольори команди з Довгого. Чедрик, до слова, був кращим бомбардиром команди за підсумками минулорічного розіграшу. Зараз же він також перебуває у хорошій фізичній формі: у останніх двох матчах відзначився тричі. Відтак, серед найактуальніших питань поточної зустрічі: чи вдасться Чедрику засмутити місцевих вболівальників? Сподіватимемось. Проте, на першому плані, без сумніву, командний результат.

Тож, субота, 18 червня, о 17:00. с. Довге, стадіон «Боржава-арена» «Боржава» ― «Минай» Арбітри: Запрутняк В., Дудаш Д., Бабич Т. Делегат – Козик В.В.


bottom of page