top of page

«Минай» і «Середнє» переможця не виявили

У доволі напруженій зустрічі прямі конкуренти у турнірній таблиці не зуміли вразили ворота одне одного. Впродовж цілого матчу команди створили кілька хороших нагод для взяття воріт, однак так і не зуміли засмутити голкіперів.


Тренер Микола Гібалюк напередодні гри повинен був вирішити питання заміни двох гравців основної обойми. Йдеться про капітана Костю Багрія та Женю Мирончука, без яких нам доведеться грати й у наступному турі. У підсумку, наставник дещо змінив тактичну схему гри, випустивши зі стартових хвилин двох вінгерів Ярика Лободу та Олександра Зубанича.


Натомість команда з Середнього суттєво підсилилась парою атакувальних футболістів – Сергій Лендєл та екс-мукачівець Анатолій Нурієв також вийшли у стартовому складі. Останній, до слова, у першому колі, виступаючи за «Мункач», відзначився дублем проти команди «Минаю».


Перші хвилини матчу запам’яталися великою кількістю боротьби, яка не завжди вписувалась у рамки правил. Було помітно: обидві команди серйозно налаштувались на цей поєдинок, адже ціна помилки могла дорого коштувати. На перших хвилинах не просто було футболістам приборкати м’яч. Виною цьому – сильний вітер, який часом призупиняв, або ж навпаки пришвидшував верхові передачі, чим неабияк дезорієнтовував граців.


У першій половині зустрічі хороші моменти, аби вийти вперед мали Роберт Смокоровський та Міша Чедрик. Останній не реалізував кілька нагод, здебільшого у боротьбі на другому поверсі. М’яч не хотів влучати в ціль.

Ближче до кінця першого тайму був натяк на одинадцятиметровий. Хороший індивідуальний прохід оборонця Артема Пустовіта, який вчасно «передав естафету» Саші Зубаничу. Пройшовши захисні редути, здавалося, футболіста «Минаю» чіпляли вже у штрафній площі. Свисток рефері промовчав.


Не менш гострі моменти мали й господарі поля. Однак після ударів новачків Нурієва та Лендєла, а також Андрія Лазара, яких виводили на оптимальні позиції, рахунок відкрито не було.


У таймі другому обидві команди загрожували воротам не менше. Йшла відверта гра на зустрічних курсах, де один точний удар міг вирішити долю зустрічі. Проте успішно завершити атаку у футболістів не виходило. Як завжди, активним на вістрі атаки був Чедрик. Але удари головою летіли вище, а після проходу Михайла лівим флангом у середині тайму відвести небезпеку зумів воротар. Удар наносився несподівано, однак з гострого кута.


Впродовж всього матчу левова частка боротьби йшла у центрі поля. Варто відзначити нашого опорного півзахисника Ігоря Вагіна, який здійснив чимало перехоплень та розпочинав атаки.

ФК «Середнє» у таймі другому також не зумів реалізувати свої шанси. Особливо гостро гравці господарів почали діяти після виходу на поле двох бувалих виконавців – Соскиди та Стегури. Останній, до речі, мав чи не найреальніший момент – удар з-за меж штрафної знайшов поперечку і відлетів у поле. «Середнє» не заспокоїлось і вже згодом створило ще одну можливість. На побачення з воротарем вивели Анатолія Нурієва.


Футболіст «Середнього» перекидав Погоріляка і вже бачив м’яч у воротах. Однак іншої думки був оборонець «Минаю» Пустовіт, який у карколомному стрибку ногою перевів ігровий снаряд на кутовий.


До останньої хвилини обидва колективи намагались вирвати таку потрібну перемогу, але й мимоволі десь усвідомлювали, що сьогодні нічия – це закономірний підсумок напруженого та виснажливого матчу потужних команд. Це було помітно опісля сповіщення арбітра про закінчення матчу: футболісти віддали всі сили на полі.


«Середнє» — «Минай» 0:0

смт Середнє, стадіон «Виноградар», глядачів 400 Арбітр – Ярослав Козик Асистенти – Мирослав Гала, Мар'яна Сухан 4-й арбітр – Василь Балог Делегат матчу – Іван Кампов


Середнє: Євген Мучичка, Василь Беца, Юрій Дрозд, Юрій Шукаль, Мирон Гулович, Андрій Лазар (Михайло Стегура, 59), Денис Пахомов, Анатолій Нурієв, Крістіан Сегедій (Руслан Соскида, 53), Сергій Лендєл, Іван Жаренко Запасні: Михайло Костюк, Олександр Пахомов, Олександр Септа, Олександр Мадяр, Анатолій Гаврилешко Тренер – Вадим Дьордь


Минай: Юрій Погоріляк, Едуард Дзьоба (Едуард Нергеш, 64), Віктор Чумак, Артем Пустовіт, Роберт Смокоровський, Микола Гібалюк, Ігор Вагін, Владислав Микуляк, Яромир Лобода (Олександр Назаренко, 89), Олександр Зубанич (Михайло Дудаш, 60), Михайло Чедрик Запасні: Владислав Хмельовський, Євген Костик, Владислав Варцаба, Сергій Сидоренко Тренер – Микола Гібалюк


Попередження: Пахомов Д., 48, Гулович, 67 – Микуляк, 37


Фоторепортаж з матчу можна переглянути на офіційній сторінці «Минай» у Facebook.


bottom of page