top of page

У середу команда з Минаю вступає у друге коло чемпіонату області

У клубі за час місячної літньої перерви пройшла справжня перебудова кадрового плану. Насамперед керівництво призначило нового наставника: на місце молодого та активного граючого тренера Миколи Гібалюка, який, власне, залишився у клубі і продовжить свої виступи у ролі футболіста, прийшов досвідчений та іменитий Михайло Іваниця. Закономірно, як це здебільшого стається, новий тренер будує колектив, спираючись на власний стиль та методику ведення роботи з футболістами.


У підсумку, зміни торкнулись майже всіх ланок команди, окрім, власне, воротарської позиції. Тож обличчя команди виглядає наступним чином:

• Команду покинули: Олександр Назаренко, Сергій Сидоренко, Юрій Комарницький, Владислав Варцаба, Роберт Смокоровський.

• До команди приєднались: Михайло Кополовець, Матвій Бобаль, Нуцу Арделян, Валентин Суслов.

Щодо втрат, то істотною та значною мірою, певно, бракуватиме Роберта Смокоровського — це єдиний гравець основного складу, що полишив команду під час літньої перерви. А от якщо дивитись на підсилення команди, то тут чітко вимальовується картина могутнього та боєздатного колективу. Такі імена як Михайло Кополовець та Матвій Бобаль свого часу наводили шороху на всеукраїнському рівні. І що цікаво, ці закарпатські футболісти досі перебувають у чудовій формі! З футболістами такого калібру ФК «Минай» у другій частині сезону може успішно сформувати сплав молодості та досвіду.


За період тренувального збору підопічні Михайла Іваниці мали виснажливий графік підготовки до другого кола. Робота над фізичною формою, витривалістю, технікою, тактикою велася повним ходом. Не забували також і про практичний аспект підготовки, себто, безпосередньо, футбольні матчі. Минайські футболісти провели три товариські зустрічі, у яких тренер намагався награвати нових гравців, дещо експериментував з тактичними побудовами. У першому спарингу проти юнаків донецького «Шахтаря» була зафіксована нічия 2:2, при доволі симпатичній грі на думку тренера. Далі була зустріч з командою Великого Березного і перемога 2:5. А насамкінець, «у рідних стінах» (ГСК «Камелот») минайці впевнено здолали ФК «Баранинці».


Футбольні експерти, тренери суперників майже в один голос заявляють, що саме ФК «Минай» здатен стати тією «третьою силою», яка нав'яже боротьбу лідерам турнірної таблиці, а відтак зможе вклинитись у боротьбу за чемпіонство. Подивимось!


bottom of page