top of page

«Минай» тріумфує у матчі з «Севлюшом»

Команда «Минаю» у надскладному поєдинку проти виноградівського «Севлюша» зуміла вийти переможцями. Футболісти вразили присутніх вболівальників своєю самовіддачею, організованою грою в обороні та холоднокровністю у завершальних діях.


Напередодні матчу головний тренер минайців Михайло Іваниця повинен був розв'язувати кадрову проблему, яка виникла внаслідок вилучення та проблем зі здоров'ям основних гравців команди. Помічниками у цій зустрічі нам не були Яромир Лобода, Владислав Микуляк, Ігор Вагін, Олександр Зубанич. Однак, доволі широка лава запасних давала надію на достойний виступ.


Вже з перших хвилин супротивники продемонстрували, що гризтимуться за кожен м'яч, незважаючи не будь яку загрозу чи небезпеку. Відтак впродовж цілого поєдинку опоненти неодноразово грали жорстко, часом доволі грубо, за що винагороджувались жовтими картками від арбітра.


На початку матчу дещо загрозливіше виглядали господарі поля. Віктор Чумак, який вийшов сьогодні у ролі капітана, віддав непогану верхову передачу на забігання форварду Матвію Бобалю. Останній можливість для удару не втратив і намагався перекинути голкіпера, однак підстрахував оборонець, який врятував від голу.


Вже на 20 хвилині матчу наставнику минайців довелось здійснювати заміну, причому не польового гравця, а стража воріт — Юрія Погоріляка, який отримав ушкодження у боротьбі з нападником виноградівців. Відтак місце у рамці зайняв Владислав Хмельовський.


У першому таймі команди доволі симпатично розгортали свої атаки, проте до завершальної дії, себто удару, справа не доходила. Запам'ятався епізод у середині першої половини біля воріт Віталія Гринишина. Футболіст «Минаю», вкидуючи м'яча при ауті, спрямував його у штрафний майданчик. Сила вкидання відчувалась — м'яч полетів прямісінько у верхній кут воріт. Кіпер трохи запанікував і ігровий снаряд, влучивши у поперечку, відлетів у поле. Проте ніхто з нападників так і не зміг як слід розпорядитись м'ячем, аби добити його у ворота.


Виноградівці кілька разів гостро відповідали. Так, після подачі кутового головою наносив удар Себастіян Шопота — трохи мимо. Минайці через кілька хвилин мали теж хорошу нагоду для відкриття рахунку. Стандарт метрів з 25-ти. Микола Гібалюк пробиває доволі незручно для воротаря. М'яч перед воротами вдаряється об газон — Гринишин не без труднощів переводить на кутовий.


У таймі другому гра дещо трансформувалась. На полі примножились швидкості, додалося ще більше боротьби, запалу та напруги, а головне — з'явились забиті м'ячі. Минайці почали гостріше атакувати. Це принесло свої плоди на 49 хв. Хороша комбінація, яку розпочав Микола Гібалюк продовжилась трьохідівкою за участі Михайла Дудаша, Матвія Бобаля та Михайла Кополовця. Матвій виконав хорошу передачу з правого флангу у штрафний, де Кополовець ударом в дотик відкрив рахунок. Мав місце і невеличкий рикошет — 1:0.


Після цього градус гри не опускався. Підопічним Іваниці час від часу вдавалось стабілізувати та понизити темп виноградівців. А на 71 хв. чудовий рейд вдався Михайлу Кополовцю. Забіг лівим флангом, де футболіст «Минаю» змусив опонентів тільки читати номер, а далі послідував пас у карну зону. Констянтин Багрій наніс точний удар у лівий кут. До слова, відзначився Багрій першим же дотиком у матчі — 2:0.


Вже на заключних хвилинах виноградівці заробили право на пробиття одинадцятиметрового. Метушня у штрафному майданчику з подальшим ударом по воротах. Удар на себе бере Едуард Нергеш, проте робить це рукою. щодо пенальті сумнівів бути не може. Однак вилучення було зайвим.

Вирок впевнено реалізовує Денис Ребрик — 2:1.


Однак перемогу минайці вже не віддали! А виноградівський «Севлюш» терпить перше фіаско у сезоні.


ФК «Минай» - ФК «Севлюш» Виноградово 2:1 с. Кам'яниця, стадіон ГСК Камелот, глядачів 500 Голи: М. Кополовець 49, К. Багрій 71 - Д. Ребрик 90 (пен)


Минай: Юрій Погоріляк (Владислав Хмельовський, 20), Едуард Нергеш, Віктор Чумак, Артем Пустовіт, Валентин Суслов – Микола Гібалюк, Євген Мирончук (Едуард Дзьоба, 63), Михайло Дудаш, Михайло Кополовець – Матвій Бобаль (Костянтин Багрій, 65), Михайло Чедрик (Євген Костик, 77) Тренер – Михайло Іваниця


Севлюш: Віталій Гринишин, Себастіан Шопота (Дмитро Жуков, 73), Олександр Міца (Богдан Котляр, 86), Артур Вайда, Андрій Ломага, Василь Вашкеба, Юрій Чонка, Юрій Мешко, Віталій Чийпеш (Ерік Віщак, 68), Денис Ребрик, Олексій Остафійчук (Борис Ковня, 59) Запасні: Василь Козар, Микола Ляхович Тренер – Іван Білак


Попередження: Кополовець ,12 – Шопота, 35, Вайда, 54, Ребрик, 89

Вилучення: Нергеш 90


Арбітр – Михайло Митровський Асистенти – Ігор Гарлач, Валерій Шкура 4-й арбітр – Юрій Шимон Делегат матчу – Георгій Жбора


Олександр Курта, прес-служба ФК «Минай»


Фоторепортаж з матчу можна переглянути на нашій офіційній сторінці у Facebook.


bottom of page