top of page

Підсумки матчу «Минай» – «Севлюш» (Виноградів)

У центральному матчі 15-го туру футболісти «Минаю» впевнено переграли лідера чемпіонату – команду з Виноградова. Спробуємо підбити підсумки цієї важливої перемоги підопічних Михайла Іваниці.


Напередодні поєдинку далеко не всі основні гравці команди господарів могли взяти участь у матчі. Причини були різні: травми, хвороби, дискваліфікація. Однак, гадаю, не злукавимо, що підбір першокласних виконавців у команди «Минаю» після літньої перерви тільки збільшився, а найближчий резерв, себто широка лава запасних є потужним елементом злагодженої роботи всієї команди. Доведено попередніми матчами, а головне – перемогою над підопічними Івана Білака.


Футболісти команди з Ужгородського району серйозно налаштувались на опонента і з перших хвилин діяли організовано, грамотно прикриваючи суперників та не даючи вільно дихати головним лідерам виноградівців – Юрію Чонці та Денису Ребрику. Минайці прекрасно усвідомлювали важливість здобуття вікторії у поєдинку з лідером чемпіонської гонки. Всі без винятку продемонстрували свій професіоналізм, високий рівень індивідуальної та командної майстерності. Зацементував центр поля Микола Гібалюк, який невтомно відбирав м'ячі та посилав їх футболістам атакувальної ланки. Другий матч підряд тероризував оборону настирливий Михайло Кополовець, який відкрив рахунок у матчі, а згодом підніс на блюдечку м'яч у штрафний майданчик для Констянтина Багрія, який подвоїв результат. Трохи полоскотали нерви місцевим вболівальникам під завершення матчу, коли арбітр призначив одинадцятиметровий – згодом успішно реалізований Денисом Ребриком. Проте під час заключних хвилин «Минай» витримав атаки «Севлюша» і справедливо святкував перемогу.


Матч пройшов на високому рівні, адже зустрічалися кращі команди ліги. Достойні один одного суперники, та одним пощастило більше, іншим – менше. Другий поспіль важливий виграш підопічних Михайла Іваниці, – такими словами охарактеризував центральну зустріч туру сайт ФФЗ у своїй публікації про підсумки недільних матчів чемпіонату.


Здобутий результат дозволив минайцям скоротити відрив від «Севлюша» до восьми пунктів. Але варто зазначити, що команді з Ужгородщини ще не нарахували 3 бали за матч з «Тячевом», який так і не відбувся. Нагадаємо, аутсайдер чемпіонату припинив своє існування через кадрові та фінансові проблеми. Відтак різниця з виноградівцями стає 5 очок. А от ФК «Ужгород», до слова, після зарахування тих же трьох балів з «Тячевом» очолить турнірну таблицю з 38-ми заліковими пунктами. За таких обставин минайці відставатимуть від «нового-старого» лідера на 7 балів.


У паралельному матчі, теж не менш багатообіцяючому, ужгородці відправились до Берегівського району, у село Дідово, де їм мав протистояти місцевий колектив, між іншим, бронзовий призер минулорічного чемпіонату. Однак матч так і не відбувся у зв'язку з банальною причиною – неявкою господарів на матч. Схоже, футболісти «Дийдо» виступаючи на два фронти чітко визначили для себе пріоритети виступів у поточному сезоні, а можливо й у подальшому майбутньому, зважаючи на нововведення щодо виступів футболістів обласного чемпіонату за різні команди, в тому числі й найближчого зарубіжжя.


Таким чином, простежуються, певно, тільки три команди, які вестимуть боротьбу за медалі найвищого гатунку: «Ужгород», «Севлюш» та «Минай». Однак було б не розумно скидати з рахунків і футбольні клуби «Вільхівці» та «Середнє», які буквально дихають в спину лідерам і при нагоді завжди готові вклинитись у боротьбу.


Для підопічних Михайла Іваниці важливо зберігати правильну налаштованість та потрібний бойовий дух. Попереду на них очікує вояж до Іршави, де відвертий аутсайдер ФК «Бужора» намагатиметься протидіяти команді з Минаю.


Олександр Курта, прес-служба ФК «Минай»


bottom of page