top of page

Владислав Хмельовський: «Радий, що відстояв на нуль»

Матч з «Севлюшом» засвідчив, як мінімум дві речі: перша — це те, що минайці вже в дебютному сезоні можуть претендувати на щось більше, ніж бронзові медалі, а щодо другої, то тут питання навколо воротарської позиції. Коли вже у першому таймі Юрій Погоріляк змушений був покинути поле через зіткнення з футболістом виноградівців, багато хто з уболівальників, відверто, занепокоїлись. А дарма, адже Владислав Хмельовський поки що демонструє доволі надійну гру. Юрію Погоріляку доведеться ще тижнів зо три заліковувати свою травму, відтак ще як мінімум цей період «першим номером» слід вважати Хмельовського. Останній, опісля поєдинку, дав коментар для клубної прес-служби.


— Які враження залишились після матчу проти колектива з Мукачева? Суперник доволі непогано розпочав матч, однак минайці швидко покарали їх за ряд помилок...
— Позитивні враження, звичайно. Після перемоги всередині команди панує виключно радісна атмосфера.Тим паче, що перемогли з таким впевненим рахунком. Як на мене, перші 20 хвилин були дуже важкими. Мукачівці добре налаштувались на поєдинок, діяли дисципліновано, організовано. Але згодом ми зуміли взяти м'яч під свій контроль, після чого гості здійснили кілька помилок, а вже футболісти нашої команди таке не вибачають. Майже відразу ми забили два голи, які дозволили нам відчувати себе вільніше та спокійніше. У другій половині стало значно легше грати, оскільки ми трохи перебудували свою гру, десь грали від результату.

— «Минай» вже вдруге поспіль залишає свої ворота на замку. Звісно, чимала заслуга в цьому всієї команди, насамперед лінії захисту. Однак і твоя роль у цьому не менш важлива...
— Це моя робота. Радий, звісно, що відстояв на нуль. А окремі аспекти моєї гри, напевно, почую же від тренера. Можливо від деяких вболівальників, близьких людей. Цікаво послухати їхню позицію. З боку, все таки, видніше. Але, загалом, більше зосереджений на тому, що перемогла команда.

— Деякі фахівці відзначають, що ти достойно замінив травмованого Юрія Погоріляка. Повністю погоджуюсь з цим твердженням. Конкуренція у рамці воріт — річ потрібна. Можеш охарактеризувати свою гру у цих трьох матчах?
— Звичайно, Юрка дістав прикру травму. Я особисто та вся команда бажаємо йому швидкого одужання. Ми хоч і конкуренти, али при цьому і хороші друзі. Завжди підтримуємо одне одного, не зважаючи на те, хто грає, а хто сидить. Враховуючи його вік, Юру вже можна назвати професіоналом своєї справи. Врешті решт, це просто чудова людина. А щодо мене, то приємно чути похвалу на свою адресу. Це надихає старанніше працювати. Буду робити все можливе, аби продовжувати у тому ж дусі.

bottom of page