top of page

Думка тренера: у минулому турі було складно, зараз буде не легше

Михайло Іваниця під час тренування у середу відповів на кілька запитань журналіста офіційного сайту ФК «Минай», зокрема про минулий та наступний поєдинки, а також кадрову ситуацію у команді.

— Як можете охарактеризувати доволі складний виїзд до Вільхівців? Нашій команді довелось не солодко, що, зрештою, підтвердив нічийний результат...

— Моя думка така, що ми зіграли одну з найгірших ігор за весь період, поки я керую командою. Звичайно, були об'єктивні фактори, які заважали показати хороший рівень гри — це насамперед стан газону у Вільхівцях. За таких умов важко продемонструвати хороший атакувальний футбол. Я вважаю, що ми не реалізували декілька чудових моментів. Що ж, не змогли хлопці, як слід налаштуватись на суперника. Я впродовж тижня з ними говорив, налаштовував психологічно, вимагав потрібної концентрації та належної самовіддачі. Я наголошував, що буде важко, адже ця команда є міцною, як за комплектацією складу, так і за рахунок місцевих уболівальників, які створюють там потрібну атмосферу. Команді, котра атакує завжди важче на такому полі створювати якісь гольові можливості, у свою чергу, руйнувати атаки трохи легше за подібних умов. Звісно, прикро що втратили очки, але ще нічого не втрачено...

— У матчі проти «Вільхівців» у старті вийшов молодий Олексій Шпак. Розкажіть трохи про новачка. Яку оцінете його перший виступ?

— Так, він приєднався до нашого колективу зовсім нещодавно. Я його знав як талановитого молодого хлопця. Тим паче, це наш закарпатець. Запросили до команди. Дали можливість зіграти в першому матчі. Але, як на мене, він не зовсім увійшов у гру, так як би хотілося...

— Це й підтверджує заміна ще на початку другого тайму...

— Так, на тренуванні начебто показує хороший рівень, але у матчі з вільхівчанами не зумів проявити свій потенціал. Нічого, такі матчі бувають. Треба ще працювати. Не можу сказати, що він зіпсував гру, але я чекаю від нього більшого. Він повинен набирати від матчу до матчу.

— Бачу на сьогоднішньому тренуванні присутній Роберт Смокоровський. Він повернувся до команди?

— Не можу сказати, що повернувся. Робі тренується з нами при мірі можливості, оскільки він зараз виступає у Словаччині. Вони вибрали собі трохи легший шлях. Тренується з командою, можливо інколи і виходитиме, адже формально ще залишається футболістом «Миная».

— Що можете сказати про майбутній поєдинок із «Спартакусом», який відбудеться вже цієї неділі?

— Це боєздатний молодий колектив, у якому виступають перспективні хлопці. Звичайно, буде складно. Ми на кожну гру налаштовуємось. Як можна без налаштованості на суперника виходити на матч? Я цього не розумію. Будемо старатись показати добротний футбол, і, звісно, результат. Зустрічатимуться команди з Ужгородщини, відповідно і кількість уболівальників повинна бути чималою.

— Команду «Спартакус» очолює ваш колега у минулому Валентин Слюсар. Ви працювали разом на тренерському містку ФК «Ужгород», а до цього у ФК «Говерла». Що можете сказати про цього молодого наставника?

— Це дуже перспективний тренер. Я його знаю насамперед, як порядну людину. У нас з ним залишились теплі стосунки. Нас можна назвати друзями. Але у футболі, як відомо, не повинно бути друзів. Йдеться саме про поєдинок на футбольному полі. Слюсар хороший тренер, пройшов школу київського «Динамо», здорово грав у «Металісті», свого часу у збірній України був. Досвід величезний. Зараз от його передає молодим хлопцям. Думаю, матч з ними вийде дуже цікавим. У минулому турі було складно, зараз, думаю, буде не легше.

Розмовляв Олександр Курта

прес-служба ФК «Минай»


bottom of page