top of page

«Минай» втрачає очки зі «Спартакусом»

ФК «Минай» у рідних стінах зазнає ще однієї втрати очок. Цього разу каменем спотикання для нас став ФК «Спартакус», якого підопічні Михайла Іваниці приймали у рамках 19-го туру чемпіонату області.


Чи не в останній момент поєдинок перенесли на футбольне поле «Камелоту», тоді як попередньо йшлося про стадіон «Авангард», ба-навіть центральне поле. Суперник, до слова, тільки у середу провів надважкий матч про «Середнього», і що не менш важливо, виграв від міцної команди Вадима Дьордя. Тож, з одного боку футболісти «Спартакуса» відчували чималу виснаженість, адже 2 матча за тижні проти фізично та технічно підкованих команд, хочеш не хочеш, а дається взнаки. З іншого боку перемога від середнянців могла окрилити підопічних Валентина Слюсара, знайти в собі додаткові ресурси, грати на морально-вольових. Зрештою, так і сталось…


Перший тайм для нашої команди розгортався не надто вдало. Минайці начебто й контролювали м’яч, входили до штрафної, виводили партнерів на ударну позицію, однак голу у ворота Андрушка вболівальники не побачили. А от на протилежному боці м’яч таки побував у сітці і рахунок було відкрито. Уже на 21 хвилині контвипад правим флангом гостей завершився взяттям воріт Хмельовського. Подальший простріл з правого флангу від Симча до штрафної, де найспритнішим виявився Владислав Лебідь, який точно розпорядився м’ячем ― 0:1.


Такий неочікуваний початок, відверто, приголомшив команду «Миная» та місцевих фанів. Господарі ж намагались не нервувати, а продовжували гнути свою лінію за рахунок контролю м’яча та позиційних атак. «Спартакус» прогнозовано діяв другим номером, чекаючи на помилку суперника. Ще до перерви рахунок міг ставати бодай нічийним. Хороші нагоди для цього мали Матвій Бобаль та Михайло Кополовець, однак підводила реалізація.


У таймі другому господарі, яких подібна картина не вдовольняла, побігли відіграватись ще більшими силами. На 50 хвилині минайці таки свого досягли. Автором голу став Михайло Кополовець, якому вдався хороший удар головою. Асистував йому Михайло Дудаш з правого флангу ― 1:1.


Нічийний рахунок трохи заспокоїв футболістів «Минаю». Вони почали грати впевненіше, зосередженіше, холоднокровніше. Відчувалося: не за горами й другий гол. Врешті решт, через 4 хвилини господарі вийшли вперед. При чому головним фігурантом знову став Кополовець. Арделян віддавав, а Михайло забив. Під час передачі з правого флангу м’яч оминув Бобаля і опинився у ногах Кополовця. Той спочатку підправив ігровий снаряд, а потім невідпорно пробив ― 2:1.


Здавалося, за такої складної гри вирвати навіть мінімальну перемогу ― це вже виконане завдання, головне ж три очки. Однак іншої думки були футболісти «Спартакуса», які на 62 хвилині вирівняли рахунок. Затяжна атака гостей і досвідчений Мирослав Бундаш у непростій ситуації пробиває з гострого кута. Хмельовський не зумів виручити і це 2:2. Бундаш забиває двічі за тиждень, при чому встановлює підсумковий результат.


Минайці, звичайно, ближче під завершення йшли в атаку, робили спроби вийти вперед. Однак глуха оборона «Спартакуса» вистояла. У підсумку результативна нічия у цікавому протистоянні команд з Ужгородщини. «Минай», після двох поспіль мирових, відпускає конкурентів за чемпіонство у відрив.


ФК «Минай» - ФК «Спартакус» (Ужгород) 2:2 Голи: Кополовець 50’, 54’ - Лебідь 21’, Бундаш 62’


Арбітр – Назар Дьордь

Асистенти арбітра – Ян Рогач, Олександр Бодня

Делегат – Йосип Шитєв ФК «Минай»: Хмельовський, Дудаш, Гібалюк, Пустовіт, Суслов (Зубанич, 21’), Вагін, Микуляк, Шпак (Мирончук, 40’), Арделян, Кополовець, Бобаль; На заміні: Погоріляк, Багрій, Дзьоба, Костик, Лобода, Нергеш; ФК «Спартакус»: Андрушко, Федак, Минайленко, Гогерчак, Машталір, Рацин, Пінковський (Боднар, 70’), Симчо, Лебідь, Тищук, Дуран (Бундаш, 55’); На заміні: Будз, Бобик; Попередження: Зубанич, Кополовець – Гогерчак, Федак;


bottom of page