top of page

«Ужгород» проти «Минаю»: хто цього разу перехилить шальки терезів на свій бік?


У неділю, 25 вересня, на стадіоні «Автомобіліст» відбудеться, безперечно, центральним матч туру, якщо й не всього чемпіонату. Лідер поточного розіграшу ФК «Ужгород» прийматиме у рідних стінах «Минай». Хто ще не чув про ажіотаж довкола цього поєдинку, може сміливо відкладати всі нагальні недільні справи, переносити всі важливі зустрічі та відправлятись разом із сім'єю на оновлений ужгородський стадіон. І святкування дня міста цьому тільки сприяють! Нас очікує справжнє дербі. І хто цього разу вийде переможцем спрогнозувати надто складно.

Команда з обласного центру наразі набрала чудову форму і у другому колі ще очок не втрачала. Остання осічка була зафіксована проти футболістів «Спартакуса» (завершення першої частини чемпіонату — 2:2). Перемоги давалися підопічним Івана Шанти легко і не вимушено, з великою кількістю забитих голів, за винятком хіба що останньої своєї гри, де суперником виступала міцна команда з Середнього (1:2). Натомість «минайці», розпочавши друге коло надпотужно та впевнено, в останніх матчах почали трохи пригальмовувати. Дві нічиї проти принципових суперників — «Вільхівців» (1:1) та «Спартакуса» (2:2), дозволили тому ж таки «Ужгороду» та «Севлюшу» піти у відрив. Однак, ось і він шанс, аби його скоротити! Футбілісти«Миная» вже доводили, що вміють холоднокровно здобувати результат у вирішальних поєдинках проти лідерів, йдеться про домашню звитягу над виноградівцями (2:1).

Нас чекає надвидовищне протистояння. Або ж, діаметрально протилежне — сухий, прагматичний футбол з мінімальною кількістю моментів. Велику роль відіграватиме боротьба у центрі поля, де протистоятимуть такі першокласні футболісти як Бандурович, Реплюк, Ряшко проти Вагіна, Гібалюка та Микуляка. У атаці чимала роль відводиться кращим снайперам — Гегедошу та Кополовцю відповідно. В останніх матчах вони демонструють прекрасні показники. Лідер атак ужгородців забив у поточному розіграші вже 27 голів! Сподіваємось, ця цифра залишиться без змін. Щодо зіркового футболіста «Минаю», то дебютувавши у другому колі, Михайло за 6 матчів відзначався 7 разів. Звичайно, до цих цих гравців групи атаки буде прикута максимальна увага, а скоріш за все, й персональна опіка, відтак цілком вірогідно, що вирішальні голи прийдуть звідти, де їх найменше чекаєш...

Минулий поєдинок цих команд подарував цікавий, видовищний футбол. Щоправда, ужгородці тоді декласували минайців з розгромним рахунком 2:5, а головним кривдником нашої команди став той таки Роберт Гегедош, який оформив покер. Не сказати, що команда з Минаю провалила ту гру, гольові епізоди були, але реалізація залишала бажати кращого. у підопічних Шанти ж, навпаки, залітало все, що можна! Пригадаймо цей матч ще раз:

Проте цього буде все по-іншому. Нове протистояння. Нові футболісти. Все почнеться з нуля. Зупинити лідера, це як намагатися зупинити потужний експрес-потяг, який мчить з шаленою швидкістю. Але якщо це вдасться зробити — вважай, підлаштував колію під себе.

Отже, неділя, 25 вересня, стадіон «Автомобіліст». Початок о 16:00. Для футбольного клубу «Минай» вкрай важлива ваша підтримка!

Олександр Курта, прес-служба ФК «Минай»


bottom of page