top of page

Протистояння «Ужгорода» та «Минаю»: огляд преси

У неділю, на ужгородському стадіоні «Автомобіліст» було по-справжньому гаряче. Чисельна армія вболівальників, як з одному, так і з іншого боку, накал пристрастей на футбольному полі, яскрава атакувальна гра від першокласних команд. Що й казати, приємний післясмак справжнісінького дербі ужгородського району! Прикро лишень, що минайці зазнали поразки. Однак, у футболі, як відомо, трапляються злети і падіння, головне – вміти піднятися. Команда «Ужгорода» наразі, об'єктивно, сильніша: зіграний колектив, досвід виступів у чемпіонаті області, минулорічна звитяга, стабільність виступів у сезоні. Щодо підопічних Михайла Іваниці, то клуб, який тільки цьогоріч став дебютантом вищої ліги, уже встиг гучно заявити про себе та нав'язати хорошу боротьбу лідерам чемпіонату. Вболівальникам та небайдужим до футболу людям помітно неозброєним оком: ця команда – не одноденний проект, відтак всі тріумфи – ще попереду!


Що ж пишуть футбольні ЗМІ про поєдинок з «Ужгородом»? Чим він особливо запам'ятався?


У матеріалі Інтернет-ресурсу «Закарпатський кореспондент» наголошують на важливості цього двобою і виправданих очікувань глядачів:


«В Ужгороді зустрічалися відомі футбольні команди "Ужгород" та "Минай". Враховуючи, що обидві команди у лідерах Вищої ліги чемпіонату області, боротьба була запеклою та інтригуючою. Вже на початку першого тайму "Ужгороду" вдалося заробити пенальті та відкрити у грі рахунок. Однак перевага господарів зберігалася недовго - ще до кінця першого тайму Михайло Кополовець зрівняв рахунок. Другий тайм виявився ще більш напруженим. Ужгородцям вдалося забити ефектний м'яч, після чого гра стала значно агресивнішою. Декілька разів суддя був змушений вгамовувати футбольні пристрасті "гірчичниками". У підсумку рахунок так і не змінився - ФК "Ужгород" переміг 2:1».

Натомість футбольний онлайн-ресурс «Lobda» вказує на те, що ужгородці продемонстрували більше бажання на шляху до перемогу, а також те, що поразка команди з Минаю дозволила ФК «Дийдо» наблизитись до конкурента:

«В епічній битві двох ужгородських команд перемогу вирвала та, якій це більше потрібно було. Лідеру чемпіонату потрібно було зберегти відрив від переслідувача, щоб підійти до очної зустрічі з перевагою і це їм вдалося. Захист був не найсильнішою ланкою в обох командах, але багато моментів та голів вболівальники все рівно не побачили. Перший гол став результатом помилки екс-захисника ужгородців Чумака, який сфолив на Реплюку у своїй штрафній. Другий гол провів Гегедош, який забив 27-ий гол у сезоні. Лише дийдівці зуміли підібратися до Минаю, всі інші конкуренти підопічних Іваниці зазнали невдач».


Офіційний сайт Федерації футболу Закарпаття у своїй публікації відзначає чудову атмосферу на стадіоні, зокрема вболівальників «Минаю» зі своїм барабанним фан-сектором, а також, те, що після поразки нашій команді залишається лишень зберегти третю сходинку до кінця сезону:

«Матч із найбільшою ігровою напругою завершував програму туру днем пізніше, тобто, у неділю. Підвищена відповідальність за результат, а звідси великий накал боротьби й притаманна в таких випадках сумбурність у діях, маса вболівальників із колоритним «барабанним» фан-сектором «Миная» і, зрештою, перемога однієї з команд – ось короткий підсумок до центрального матчу обласного чемпіонату в ці вихідні. Виграли господарі за, здавалося б, рівного суперництва. І все ж у атаці були більш гострішими. Спочатку реалізували пенальті (відзначився Михайло Реплюк). Щоправда, до перерви підопічні Михайла Іваниці відновили рівновагу – в одній із атак суперника дотиснув Нуцу Арделян. Однак у другому таймі Роберт Гегедош (теж показовий факт, що в складі чемпіона забили два його основні бомбардири) при абсолютному потуранні захисту суперника принесли успіх команді Івана Шанти. Загалом виграш «Ужгорода» «прочитувався», адже «Минай» в останніх двох іграх здобув лише два очки, тоді як суперник видає максимальний результат уже п’яту гру поспіль, тобто із самого початку другого кола. Тим не менше, насамперед психологічно саме в цій зустрічі потрібно було вистояти, із чим чемпіон успішно справився.

Що ж, за 6 турів до завершення остаточно стало зрозумілим, що тепер залишається фактично два претенденти на «золото» – «Ужгород» і «Севлюш». Цікаво також буде спостерігати, чи похитне хтось третю позицію «Миная». Словом, усі крапки над «і» у вищій лізі не розставлено, отож із нетерпінням чекатимемо наступного туру».


Підготував Олександр Курта

прес-служба ФК «Минай»


bottom of page