top of page

«Минай» і найближчі переслідувачі у гонитві за бронзою —зведення своїх рахунків


Минулий тур для «минайців» видався, м'яко кажучи, не надто вдалим. Команда з Ужгородщини поїхала з Хуста з пустими руками. «Пивовари» зуміли як слід налаштуватись на грізного суперника, і як підсумок, мінімально переграли гостей 1:0. Що означатиме ця поразка для «минайців» у бортьбі за бронзові нагороди? Адже до завершення чемпіонату залишилось всього чотири тури, з яких підопічні Михайла Іваниці проведуть тільки три. Завершальна гра сезону повинна була відбутись з ФК «Тячів», однак всім добре відома історія дострокового завершення виступів цієї команди.

Тож, можемо підбити певні підсумки, визначити головних та реальних претендентів на третю позицію та спрогнозувати їх підсумкове розташування.

Наразі маємо чотирьох конкурентів за місце під сонцем, себто претендентів на бронзу. Це «Минай» (39 очок), «Вільхівці» (34 очки), «Середнє» (34 очки) та «Дийдо» (33 очки). При цьому останні мають одну гру в запасі.

Календар матчів цих команд виглядає наступним чином:

23-й тур
«Середнє» — «Поляна»
«Минай» — «Боржава»
«Севлюш» — «Дийдо»
«Вільхівці» — «Тячів»

«Вільхівці» пропускатимуть цей тур, відтак матимуть тиждень відпочинку. Свої очки впевнено повинні брати футболісти «Середнього» та «Минаю», яким протистоятимуть андердоги турнірної таблиці. Натомість важкий поєдинок очікує на команду «Дийдо». Шанс на успіх, у них, безумовно, є, однак «Севлюш» наразі є сильнішим за всіма ігровими компонентами, тим паче, мотивації їм не позичати — полювання на чемпіонство триває, і осічка означатиме провал.

24-й тур
«Дийдо» — «Бужора»
«Поляна» — «Минай»
«Спартакус» — «Вільхівці»
«Тячів» — «Середнє»

Цього разу незапланований відпочинок матимуть гравці ФК «Середнє». «Дийдо» та «Минай» гратимуть з командами, які за потенціалом значно поступаються їм, тому можна спрогнозувати перемоги для колективів Іштвана Гіді та Михайла Іваниці відповідно. Хоча, звичайно, неодноразово траплялись й винятки, у зв'язку з недооцінкою суперника. Повна концентрація та налаштованість повинні завжди бути присутніми, адже на одному тільки класі далеко не поїдеш. Ще один претендент на третю сходинку, команда з Вільхівців, на яку чекає вояж до Ужгорода, де їм протистоятимуть молоді, але амбітні гравці «Спартакуса». Маю міцне переконання, що у цьому двобої точитиметься справжня боротьба, і можна спокійно чекати втрату очок для підопічних Юрія Бучка.

25-й тур
«Минай» — «Середнє»
«Мункач» — «Дийдо»
«Вільхівці» — «Ужгород»

Головні конкуренти, які впродовж всього сезону вважалися третьою силою, зіграють у очному протистоянні. І не виключено, що цей матч повинен розставити всі крапки над і. Звичайно, якщо до цього часу життя не розставить все на свої місця. Паралельно, важкий поєдинок чекає на підопічних Іштвана Гіді, адже мукачівці впродовж всього сезону видають потужні матчі хоч їм і бракує стабільності. А найскладнішний іспит очікує на «Вільхівці» — вони ж прийматимуть лідера чемпіонату, який наразі має всі шанси, аби здобути друге поспіль чемпіонство. І сумніватись не варто: докладе до цього максимум зусиль, тому «Вільхівцям» буде не солодко, навіть, враховуючи фактор домашніх трибун.

26-й тур
«Дийдо» — «Вільхівці»
«Середнє» — «Берегово»
«Тячів» — «Минай»

«Минай», як ми вже зазначали, заключний тур пропускатиме, а відтак багато що залежатиме від очної зустрічі із підопічними Вадима Дьордя. Далі ж, їм залишатиметься виключно роль спостерігачів. Звичайно, важливо насамперед здобути потрібний результат, забезпечити комфортний гандикап, і вже тоді почивати на лаврах. До слова, у заключному турі «Дийдо» мірятиметься силами з «Вільхівцями» — ще один цікавий та напружений поєдинок чекає на шанувальників футболу. Якщо він, звісно, щось суттєво вирішуватиме. «Середнє» прийматиме у рідних стінах «Берегово». Важко щось прогнозувати, адже берегівчани наразі дихають в спину всім чотирьом претендентам на бронзу, і за певного збігу обставин, вони можуть на фініші бути в п'ятірці, або ж ще вище.

Висновок наступний: на ФК «Минай» чекають всього лишень три поєдинки, два з них — з аутсайдерами, і один очний з прямим конкурентом за місце у трійці. Якщо бути прагматичним, то підопічним Михайла Іваниці варто просто не втрачати залікових пунктів, аби не ускладнювати собі життя на фініші. Серед переваг команди з Минаю — це те, що доля бронзових нагород повністю в їхніх руках. І за умови переможної серії, минайців ніхто не наздожене. Зрештою, у всіх інших конкурентів календар значно складніший.

Олександр Курта
прес-служба ФК «Минай»

bottom of page