top of page

Коли старання винагороджуються: ФК «Минай» — у числі призерів

Як і очікувалось, команда з Минаю фінішувала на третій сходинці, таким чином, здобувши у своєму дебютному сезоні бронзові нагороди. Підсумкову позицію можна трактувати по-різному: одні дотримуються думки, що ФК «Минай» із своїми ресурсами та зокрема підбором виконавців повинен був значно гостріше нав'язати боротьбу колективам з Ужгорода та Виноградова відповідно. Інші ж — переконані, що впродовж сезону їх спіткала серія невдач та невезіння, а завершення у трійці призерів абсолютно заслужено слід називати успіхом, адже для першого сезону — це хороший результат. І справді, проект ФК «Минай» — не миттєва іскра чи одноденна забаганка прихильників гри мільйонів. Переконатися в цьому можна було відразу: спорудження власного стадіону тому яскравий приклад.


Футбольні люди з досвідом розуміють, що кожній команді, які б високі амбіції вона перед собою не ставила, доволі важко розраховувати на медалі найвищого ґатунку отак, за помахом чарівної палички. Логічно, що необхідний певний час для того, аби побудувати міцний чемпіонський колектив. Помилки при цьому відіграють теж важливе значення. Називайте це як завгодно: здобуття досвіду чи набивання шишок. У цьому контексті важливо насамперед зберігати високий ритм та тримати планку, і успішний підсумок не змусить себе довго чекати. Тішить також, що й керівництво клубу це усвідомлює і готове посилено працювати на благо розвитку футболу не лише в населеному пункті, а й, вірогідно, області в цілому.


ФК «Минай» у сезоні 2016 провів 24 поєдинки, в яких здобув 46 очок (14 перемог, 4 нічиї та 6 поразок, при різниці забитих/пропущених 69-38), що, власне, й дозволило фінішувати у трійці призерів. Гравці з Минаю подарували вболівальникам численну кількість емоцій, вражаючих запеклих матчів та видовищних забитих голів. Дебютний сезон — бронза! І вважаймо це успіхом! А ще краще трампліном для сходження на вершину!


До слова, привітати команду «Минай» встиг уже й заступник голови ФФЗ Віктор Качур на своїй сторінці у Facebook: «Бронзовий призер чемпіонату Закарпатської області сезону 2016 ФК «Минай»! Незважаючи на те, що клуб існує усього два роки, і тільки перший рік бере участь у чемпіонаті області, його виступи заслуговують на повагу. За такий короткий термін удалось дуже багато. Розпочали будівництво домашньої «Минай Арени», яка із завершенням робіт стане окрасою футбольного Закарпаття. Лиси з Минаю завоювали серця вболівальників. Підтримка яких є однією з найпотужніших у нашому краї. У дебютному сезоні минайці вибороли бронзові медалі. Так, було допущено багато помилок, але не помиляється той, хто нічого не робить, а досвід, який добуто ціною власних помилок у майбутньому зробить вас тільки сильнішими. Вітаю керівництво, гравців та вболівальників ФК «Минай». Від імені Федерації футболу Закарпаття подяка Валерію Пересоляку, Євгену Плавайко та Артему Письменному за великий вклад у розвиток футболу на Закарпатті», — зазначив Віктор Качур.


bottom of page